На 6 години и без ограничения

Краси се свърза с мен с въпроса: „Може ли да се коригира поведението на 6 год. куче? Има ли смисъл да опитваме?“

Кучетата се учат цял живот, но колкото по-млади са толкова по-лесно възприемат. Което означава, че дори на 6 год. могат да научат нови команди. Хубавото при тях е, че те живеят за момента и колкото и дълго да сте правили грешки с възпитанието им, те винаги ще са готови да се променят.

Кай е 6 год. японски хин, който е типичен пример за поведение на куче от дребните породи. Проблемът с дребните породи е, че стопаните не ги възприемат като истински кучета, не отделят време за възпитание и тренировки, а по-скоро ги третират като бебета.

Когато отидох в дома на семейство Светлозарови, видях едно куче, живеещо без никакви правила – ядеше от чинията на Краси, скимтеше, ако не получава това, което иска, скачаше върху гостите и ръмжеше и хапеше членове от семейството.

За щастие на Краси, представителите на тази порода са изключително умни и когато показахме на Кай по правилен начин какви са новите правила в къщата, той само след 1 час се превърна в послушно куче.

Така само след 3 тренировки нежеланото поведение на Кай остана в миналото и на 6 год. възраст кучето научи командите Ела, Седни и Място!

Клипчета от обучението на Кай вижте по-долу:

 

krasimira-text

Прочетете също