4 начина да подобрите връзката с кучето си

 

Както често се казва – кучета са най-добрите ни приятели. Но случва ли ви се да не го чувствате винаги по този начин, особено когато кучето ви не иска да изпълнява командите ви, прави ви напук или не иска да се гушка? Всичко това се свежда до това колко силна връзка имате помежду си. Тази връзка не е нещо, което автоматично се случва веднага след като кучето ви дойде удома за първи път. Тя също така не е статична. Това е нещо, което изисква доста работа, за да се изгради и може да се усили или да отслабне с течение на времето. Ако искате да имате куче, което да ви слуша, вярва, уважава и обича, ето няколко съвета как да го осъществите.

  1. Прекарвайте качествено време заедно – Това не включва разходките, в които сте разсеяни да говорите по телефона си или когато пускате кучето си да играе с другите кучета, докато вие седите безучастно отстрани (това сближава кучетата по между им, но няма пряка връзка с вас). Моят съвет е да отделяте поне по 30 минути на ден, в които да играете сами с кучето си – може да са физически игри, а може и да бъдат умствени. Друго, което може да правите, за да засилите връзката ви, е да решете кучето си – това за повечето кучета е вид масаж, който те много харесват, а и така се грижите за външния му вид.
  2. Тренирайте команди всеки ден – Един от най-добрите начини да подобрите връзката с кучето си, е да го тренирате, използвайки положителен метод. Ангажирането на ума му и възнаграждаването на успехите му е чудесен начин да повишите доверието, да установите лидерство и да създадете повече радостни преживявания между вас. Можете да работите върху нови команди, което често е истинско удоволствие за кучето, защото е нещо ново или да практикувате вече научени команди.
  3. Покажете любовта си – доказано е, че физическият контакт понижава стреса и създава доверие, затова той играе важна роля за подобряване на връзката между хората и кучетата. Кучетата много лесно усещат нашите емоции и чувства, затова когато докосвате кучето си, правете го с любов – позволете му да усети колко много го обичате. Похвалете го, когато е свършил нещо хубаво или е пропуснал да направи нещо лошо, так ще му покажете, че го цените.
  4. Установете ясни правила – Кучета обичат правилата и имат нужда от силен водач, който да им ги покаже. Ако си мислите, че да позволявате на кучето си да прави всичко, което иска, го прави щастливо – много грешите. Една къща с ясни правила, които кучето разбира, означава по-щастливо куче и по-добра връзка между вас. Установете такива и нека всеки член от семейството се придържат към тях.

Ако смятате статията за интересна – споделете я, за да достигне до повече хора.

Харесайте страница ми във Facebook за още полезна информация и ако имате нужда от обучение за вашето куче – свържете се с мен.

Прочетете също