Не допускайте тази грешка по време на карантината

 

В последните дни попадам на все повече постове в социалните мрежи, апелиращи да прекарваме времето под карантира с кучето си.  И на пръв поглед това е най-логичното нещо, но всъщност е нож с две остриета.

Кучетата учат постоянно, без значение дали ние го осъзнаваме или не. Оставяйки вкъщи почти по 24 часа всеки ден, ние привикваме домашния си любимец към постоянно внимание и човешко присъствие.

И представете си какво ще стане след месец или два, когато пандемията е отминала и всеки трябва да се върне към нормалното си ежедневие. Рязката смяна на режима със сигурност ще предизвика реакция у кучето, която няма да хареса нито на вас, нито на съседите ви.

Ето и какво поведение може да очаквате от кучето си, ако рязко го оставите само:

  • Нервно обикаляне, придружено с виене и лаене
  • Унищожаване на мебели
  • Пишкане и акане под форма на протест, срещу вашето отсъствие
  • Копаене в стените и входната врата, стигащо до самонараняване

За да превентираме тези нежелани резултати е нужно просто да следваме няколко лесни съвета. А те са :

  • Започнете деня си като всеки друг такъв – станете рано и разходете кучето си
  • Оставете го за известно време само в помещение, в което то седи обикновено
  • Направете още една разходка на обяд, която да е под формата на тренировка и игра
  • Следобед също оставете кучето само за известно време
  • Вечерта може да прекарате повече време заедно, така както се случва по принцип в ежедневието ви

Като цяло през периода на карантина е достатъчно да спазвате само 2 неща, благодарение на които не само ще избегнете неприятните последствия, а и ще подобрите послушанието и връзката с кучето си . Постарайте се промяната във вашето ежедневие да не повлияе на ежедневието на кучето ви. Наблегнете на качественото време с кучето ви – игри и възпитание.

Ако искате по време на карантината да направите нещо добро за вашето куче, може да го доведете на обучение с пансион при мен. При мен то няма да е лишено от социални контакти и ще може да тича свободно в нашия двор с площ от 7 дка.  А аз мога да го обуча на команди, които да са полезни във вашето ежедневие. Разберете повече ТУК

Местата са ограничени, мога да обучавам само 3 кучета едновременно, така че запазете своето място на тел. 0885 903 954 Кико

Също така, за да съм ви максимално полезен в този период на социална изолация, в момента сме в процес на подоготовка на онлайн курсове. Те ще са на теми като базово послушание, психология, мотивация и игри. Следете моите канали във Fаcebook Instagram и Youtube, за да не пропуснете обявяването им.

Прочетете също