ТОП 3 причини кучето да руши дома ви

Кучетата за мен  не са просто домашни любимци – те са моето семейство. Това не означава обаче, че са най-добрите съквартиранти. Въпреки че се занимавам професионално с обучения на кучета, това не означава, че и аз съм нямал трудни моменти с моите кучета.

Пиша тази статия, защото все повече хора търсят решение на проблема с дъвченето на маси, столове, дивани, обувки, джапанки и какво ли още не!

За да се справите с какъвто и да е вид нежелано поведение у вашето куче, трябва да разберете какво го предизвиква! Ето и топ 3 причините кучето ви да дъвче предмети:

  1. Детство – Също както малките деца обичат да си пъхат предмети в устата, така и кучетата откриват света около тях – чрез устата си. Това е нормален период, през който е преминало всяко куче. Също така между 2-ри и 6-ти месец кученцата си сменят зъбите, а знаете това как сърби. Така че проявете разбиране и се съсредоточете в установяване на своето водачество, за да може когато дойде времето – да прекратите това дъвчене. 
  1. Проблеми с разделяне от стопанина – Това е една от основните причини кучето да продължи да руши къщата ви, дори след като е преминал бебешкият период. Знам колко сладки са бебетата кучета и колко мил поглед имат, и колко са мекички, и как искате постоянно да ги гушкате, но…. това ще ви създаде ужасни проблеми за в бъдеще. Още от съвсем малко, научете кучето да остава само в някоя от съседните стаи. Кучетата както и бебетата са невероятни манипулаторище плачат, скимтят, лаят и вият, докато не им обърнете внимание. Бъдете по-голям инат от кучето си и не се поддавайте. Това ще ви спести много пари и главоболия. 
  1. Скука – Замислете се на какво приличат старите чинове в училищата. Целите са надраскани с химикалки, издълбани и счупени – поради същата причина – на децата им е скучно. И кучето ви прави същото, само че не с химикалка, а със зъби. Осигурете му дълга разходка, преди да напуснете дома, ако нямате такава възможност или време, аз предлагам услуга активна разходка. И осигурете играчки, с които кучето ви да се забавлява – въжета, кокали, гумени топки.

 

Ако не успявате да се справите с проблемите на вашето куче, свържете се с мен за помощ.

Ако статията ви е била полезна споделете я във Facebook и харесайте моята страница, за да не пропускате интересни новини и съвети.

 

Прочетете също