Защо кучетата трябва да са последователи!

Ако искате да знаете какво прави вашето куче щастливо – продължавайте да четете.

Нека да ви задам един въпрос:

– Какво за вас е щастливо куче?

Най-честият отговор, който получавам от хората, които обучавам, е куче, което получава дълги разходки, яде качествена храна и се чувства обичано. И на пръв поглед това е абсолюто вярно.

Но всъщност без едно нещо щастието на кучето няма да е истинско. Истински щастливите кучета са тези, които знаят каква е тяхната роля в живота. В кучешката глутница най-отпред стои водачът, който взима решения и пази глутницата, а след него са последователите.

Какво се случва обаче, ако вие си вземете куче за домашен любимец и не сте готов/а да бъдете водач?

Тогава вашето куче се превръща във водач – то става лидерът. Защото така работи кучешкият свят – глутницата се нуждае от водач и ако вие не вземете тази позиция, то вашето куче ще го направи!

Това е и основната причина кучетата да стават агресивни или доминантни, защото са водачи и от тях се изисква да пазят глутницата от опасности.

Кога кучетата стават нестабилни и несигурни?

Когато вие сте последовател и не искате позволение от вашето куче кога да ядете – то започва да лае, когато не го питате в коя посока да вървите – то започва да се дърпа, когато не го питате дали е време да си тръгвате от парка – то ляга на земята в знак на протест, когато го оставите да решава кой може да сяда на дивана то започва да ръмжи, когато напуснете жилището без позволение – то започва да лае и всички разбират за него. Звучи ли ви познато?

Когато вие сте лидерът, а кучето е последовател и двете страни са щастливи, защото знаете своите позиции в глутницата. И всички тези примери ще са минало за вас.

Добрата новина е, че кучетата живеят за момента и всяко поведение може да се коригира! И ако в момента се чувствате като последовател….спокойно, ако имате желание – има начин да си върнете лидерската позиция.

Ако не знаете как да го направите, аз мога да ви науча, така както го направих с всички мои ученици.

Разгледайте услугите, които предлагам и не се колебайте са се свържете с мен.

ПС:

Бъдете лидерът, който всяко куче търси!

– КИКО

 

Прочетете също